top of page

Просочування деревини антисептиками

У всіх дерев'яних споруд є два основних «ворога» - вогонь і вода. При частій взаємодії з вологою, на дерев'яних конструкціях з'являється цвіль, грибок, деталі починають прогнивати, що, відповідно, негативно впливає на всю споруду.

Крім того, що цвіль і грибок небезпечні для споруди, вони небезпечні ще й для здоров'я власника такого будинку – вони можуть спровокувати алергічні реакції, захворювання дихальної системи і багато інші проблеми. Часом людина, що проживає в такому будинку, не розуміє причину проблем зі здоров'ям.

У всі часи дерев'яні споруди подобалися людям. Проте був період в житті людства, коли від їх зведення довелося відмовитися з причини їх огнеопасности і нестійкості деревини до гниття.

На щастя, на сьогоднішній день ця проблема вирішувана за допомогою просочень, які захищають деревину від шкідливих мікроорганізмів (антисептичні, антимікробні засоби) і значно підвищують її вогнестійкість (антипірени).

Основний критерій вибору просочень – їх екологічна чистота. Засоби, вироблені в Європі, відрізняються своєю безпекою для здоров'я людини, ніж і заслужили популярність і величезний попит у споживача. Вони мають водну основу. Крім того, завдяки їх складу, дерев'яний виріб отримує можливість «дихати».

Вітчизняні виробники часто виготовляють просочення згідно західним технологіям. Проте дешеві кошти за рахунок наявності в них великої кількості токсинів далеко не безпечні для здоров'я людини.

При виборі просочення, в першу чергу, потрібно ознайомитися з описом кошти. Чесний виробник вказує на упаковці засобу його складу, що дає можливість зрозуміти, наскільки він ефективний і, в той же час, безпечний. У цьому питанні варто також вдатися до консультації професіоналів.

Нерідкі випадки, коли при будівництві будинку, побоюючись різних хімічних речовин, люди і зовсім відмовляються від обробки деревини. Однак це неправильний підхід, оскільки будь-яка дерев'яна конструкція потребує захисту від цвілі і гниття. Виняток становить тільки клеєний брус, проте, він теж оброблений виробником.

Практично всі просочення захищають деревину від різних комах, що харчуються нею і «синяви».

Термін дії таких засобів досить великий – 10-50 років (в залежності від виробника і характеристик самої просочення).

Останні пости

Дивитися всі

Гідрофобізація

Гідрофобізація – метод захисту будівель і споруд від впливів зовнішнього середовища, головним чином, від вологи. За допомогою цього...

ความคิดเห็น


bottom of page